Μέι: Δεν καταρτίζεται κανένα «σχέδιο Β» για το Brexit

Στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την 11η Δεκεμβρίου στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας για το Brexit έχει στραμμένη την προσοχή της η Μέι, όπως δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους που τη συνόδευαν στην πτήση της προς την Αργεντινή, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G20.

Την Κυριακή οι ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών της Ε.Ε. ενέκριναν τη συμφωνία για τους όρους του «διαζυγίου», ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει τον Μάρτιο, αλλά να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την Ευρώπη ως προς το εμπόριο. Ωστόσο η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, την ώρα που οι βουλευτές του κόμματός της, των Τόρις, παραμένουν βαθιά διχασμένοι.

«Το επίκεντρο της δικής μου προσοχής και αυτής της κυβέρνησής μου βρίσκεται στην ψηφοφορία που διεξάγεται την 11η Δεκεμβρίου. Θα εξηγήσουμε στα μέλη του κοινοβουλίου γιατί πιστεύουμε πως αυτή είναι μια καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Μέι, προσθέτονας ότι δεν καταρτίζει μια εναλλακτική πρόταση, κάποιο «σχέδιο Β».

«Ζητώ από κάθε μέλος του κοινοβουλίου να σκεφτεί για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit, να το κάνει κατά τρόπο που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του, διότι (η συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο) προστατεύει τις δουλειές, τις περιουσίες και την ασφάλειά τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Κατηγόρησε παράλληλα τους Εργατικούς ότι στην ουσία υποστηρίζουν την «άτακτη» αποχώρηση, απορρίπτοντας τον συμβιβασμό της για τον Brexit, χωρίς να προτείνουν μία «κατάλληλη εναλλακτική λύση».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS