Χάν: Αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας εάν υπάρξει συμφωνία

Την αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας» προμήνυσε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Κομισιόν, Γιοχάνες Χαν, σε ομιλία του σε Think Tank.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων. «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», επισήμανε.

Ράμα: Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο τη βεβαιότητά του ότι Ελλάδα και Αλβανία «θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με ένα νέο έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας».

«Όπως ξέρετε, αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία διαδικασία επίλυσης προβλημάτων μεταξύ μας, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα όποια προβλήματα όχι μόνο για να τα λύσουμε, αλλά για να μετατρέψουμε τη λύση σε νέο επίπεδο συνεργασίας και σύμπραξης», σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός ενώ συμπλήρωσε πως «είναι πολύ φυσικό και με κάποιο τρόπο μέσω της επίλυσης να φτάσουμε το επίπεδο των νορμάλ ανθρώπων, των μέσων πολιτών που έχουν ήδη ξεπεράσει το παρελθόν τους και έχουν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο».

Σημειώνεται πως ο κ. Ράμα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ ενώ αποκάλεσε τη γειτονική χώρα «Βόρεια Μακεδονία».

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS