Ε.Ε. - Γαλλία καταδικάζουν τη «γέφυρα Πούτιν» στην Κριμαία

Η γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, την οποία εγκαινίασε ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου, συνιστά «μια νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της Ουκρανίας, κατήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία κατασκεύασε αυτή τη γέφυρα «χωρίς τη συγκατάθεση του Κιέβου», τόνισε εκπρόσωπος της Ένωσης. «Αυτό συνιστά νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ο Βλ. Πούτιν εγκαινίασε τη γέφυρα οδηγώντας ο ίδιος ένα φορτηγό.

«Η κατασκευή της γέφυρας έχει ως στόχο να συνεχιστεί η εξαναγκαστική ενσωμάτωση της χερσονήσου που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία και η απομόνωσή της από την Ουκρανία, της οποίας εξακολουθεί να αποτελεί μέρος», τόνισε η εκπρόσωπος. Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι Βρυξέλλες «εξακολουθούν να καταδικάζουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίζουν αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το Παρίσι καταδίκασε επίσης την κατασκευή της γέφυρας η οποία «στερεί από την Ουκρανία την πλήρη πρόσβαση και τη χρήση των διεθνώς αναγνωρισμένων χωρικών υδάτων της», όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ανιές Βον Ντερ Μιλ.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, η εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης τη λύπη της για την παρουσία Γάλλων πολιτικών στην τελετή των εγκαινίων και την χαρακτήρισε «προσωπική πρωτοβουλία» τους.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS