Ιταλία: Το απόγευμα υποδέχεται Λέγκα και Πέντε Αστέρια ο πρόεδρος Ματαρέλα

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα κάνει δεκτούς τους εκπροσώπους των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, που βρίσκονται κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης, δύο και πλέον μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Οι δυο συναντήσεις έχουν οριστεί για τις 4:30 και τις 6 το απόγευμα αντίστοιχα, ώρα Ιταλίας.

Αναμένεται να εξακριβωθεί εάν οι δυο πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να συνθέσουν κυβέρνηση, θα προτείνουν στον πρόεδρο Ματαρέλα ένα όνομα υποψήφιου πρωθυπουργού ή εάν η επιλογή αυτή θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Από το καθοριστικής σημασίας αυτό στοιχείο εξαρτάται κυρίως το εάν ο αρχηγός του ιταλικού κράτους θα προχωρήσει στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ή αν θα καταστεί αναγκαία ακόμη μία «πίστωση χρόνου».

Τις περασμένες ημέρες, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια συναντήθηκαν επανειλημμένα για να συγγράψουν από κοινού το κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για «κυβερνητικό συμβόλαιο», το οποίο θα πρέπει να περιέχει λεπτομερώς όλους τους στόχους της κυβερνητικής δράσης, όπως έχει ζητήσει κατ' επανάληψη το «αντισυστημικό», λαϊκιστικό «Κίνημα Πέντε Αστέρια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS