Συγκίνηση για την Μπάρμπαρα Μπους -Βαριά άρρωστη, αρνείται να συνεχίσει τη θεραπεία

Την απόφαση να διακόψει τη νοσηλεία της, καθώς επιδεινώνεται ραγδαία η υγεία της, έλαβε η Μπάρμπαρα Μπους.

Η πρώην πρώτη κυρία είναι 92 ετών. Ο σύζυγός της, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, (1989-1993), Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, είναι 93 ετών, ενώ ο γιος της Τζορτζ Ουόκερ, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι 71.

Η Μπάρμπαρα Μπους είναι η μόνη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που είδε τον σύζυγο αλλά και τον γιο της να αναλαμβάνουν το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Στο εξής η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ αποφάσισε να λαμβάνει μόνο «παρηγορητική θεραπεία», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρώην προέδρου.

Το σύντομο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Χιούστον της Πολιτείας Τέξας την Κυριακή δεν διευκρινίζει την πάθηση της Μπους, απλά αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα είχε εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Κατά το CNN, η Μπους πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ότι της προσφέρονται φροντίδες στο σπίτι της. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις παθήσεις της. Η Μπους φέρεται να πάσχει από τη νόσο Γκρέιβς, αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί διαταραχές του θυρεοειδούς.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ανέφερε ότι «ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία προσεύχονται για όλη την οικογένεια Μπους».

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters-AFP

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS