Μέρκελ: Αναγκαία και ενδεδειγμένη η επίθεση στη Συρία

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τη νυχτερινή αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. «Η στρατιωτική επιχείρηση ήταν αναγκαία και ενδεδειγμένη προκειμένου να παραμείνει αποτελεσματική η διεθνής αποκήρυξη της χρήσης χημικών όπλων, αλλά και ως προειδοποίηση προς το συριακό καθεστώς ώστε να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις», δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το πρωί στο Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση «στηρίζει την ανάληψη ευθύνης κατ' αυτόν τον τρόπο από τους αμερικανούς, βρετανούς και γάλλους συμμάχους μας ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζει η καγκελάριος σε γραπτή της ανακοίνωση. Την αναγκαιότητα της αεροπορικής επίθεσης η καγκελάριος την αιτιολογεί και με τη στάση της Μόσχας. «Για πολλοστή φορά η Ρωσία έχει παρεμποδίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας χημικών επιθέσεων στη Συρία», επισημαίνει η Άγκελα Μέρκελ.

Με ανάλογα επιχειρήματα δικαιολογούν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς τόσο η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Παράλληλα όμως ο κ. Μάας επισημαίνει πως μόνο με μια «πολιτική λύση θα επιτευχθεί μόνιμη ειρήνη» στη Συρία. Η Γερμανία θα στηρίξει «με όλες της τις δυνάμεις» τις ειρηνευτικές προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Γενεύης, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS