Παραιτήσεις για τα σκάνδαλα μελών φιλανθρωπικής οργάνωσης με ανήλικες ιερόδουλες στην Αϊτή

Το σκάνδαλο στο οποίο μέλη της Oxfam κατηγορούνται ότι προσέλαβαν νεαρές πόρνες στην Αϊτή, ανάμεσά τους και ανήλικες, το 2011 κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό του 2010 είχε ως αποτέλεσμα να «πέσουν» κεφάλια.

Σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam ανακοίνωσε σήμερα ότι η αναπληρώτρια γενική διεύθυντριά της, η Πένι Λόρενς, υπέβαλε την παραίτησή της, καθώς ανέλαβε την ευθύνη επειδή η οργάνωση «δεν αντέδρασε με επάρκεια» στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν.

«Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε για τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τη συμπεριφορά των μελών μας στο Τσαντ, καθώς και στην Αϊτή, στις οποίες δεν καταφέραμε να απαντήσουμε επαρκώς» ανέφερε στην ανακοίνωση της παραίτησής της.

«Είναι πλέον σαφές ότι αυτοί οι ισχυρισμοί –συμπεριλαμβανομένης και της πρόσληψης ιερόδουλων και οι οποίοι σχετίζονταν με τη συμπεριφορά τόσο του διευθυντή (του παραρτήματος της Oxfam) στο Τσαντ όσο και μελών της ομάδας του– είχαν διατυπωθεί πριν μετακινηθεί στην Αϊτή», πρόσθεσε.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS