Πρόεδρος της Κίνας σε Τράμπ: «Το ζήτημα με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά»

Το ζήτημα με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ. Στις τελευταίες δηλώσεις του, την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι «κλειδωμένες και οπλισμένες» και στη συνέχεια απείλησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα το μετανιώσει γρήγορα, αν επιτεθεί σε αμερικανικό έδαφος ή σε συμμάχους των ΗΠΑ.

«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις ΗΠΑ, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Σι.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.

 

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS