«Μυστική» σιδηροδρομική γραμμή που μετέφερε γράμματα στο Λονδίνο γίνεται πόλος έλξης για τουρίστες [video]

Ένα μυστικό ηλικίας 100 χρονών, φαίνεται πως βρισκόταν καλά κρυμμένο κάτω από τους πολύβουους δρόμους του Λονδίνου, σύμφωνα με το Euronews.

Μια σιδηροδρομική γραμμή που κάποτε αποτελούσε βασικό κομμάτι τεχνολογίας επικοινωνιών στα 70 πόδια κάτω από τη βρετανική πρωτεύουσα, σύντομα θα επαναλειτουργήσει μετά από χρόνια αδράνειας.

Η κατασκευή της μακριάς-σε μήκος-σιδηροδρομικής γραμμής , ξεκίνησε το 1915 και για 22 ώρες την ημέρα για περίπου 90 χρόνια, το τρένο μετέφερε γράμματα και δέματα για το ταχυδρομείο στις ανατολικές και δυτικές γωνιές της πόλης, μέχρι που αποσύρθηκε το 2003.

Αυτό το χρονικό διάστημα, θα γίνει αναβίωση της γραμμής, όχι όμως για τον αρχικό της σκοπό. Πρόκειται να ανοίξει για το κοινό τον επόμενο μήνα ως τουριστική ατραξιόν στο Ταχυδρομικό Μουσείο του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν πάνω στο παλιό όχημα για μία βόλτα, μαθαίνοντας για το μηχανισμό και εξερευνώντας τους αποθηκευτικούς χώρους των δεμάτων.

«Η σιδηροδρομική-ταχυδρομική γραμμή δημιουργήθηκε επειδή στο παρελθόν, τα γράμματα έφταναν με καθυστέρηση στους παραλήπτες του Λονδίνου, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους», είπε ο Adrian Steel, διευθυντής του Ταχυδρομικού Μουσείου και της σιδηροδρομικής γραμμής.

 

Πηγή: Euronews

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS