Ευθεία απειλή Τραμπ προς Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε τη Βόρεια Κορέα με «πυρ και μανία» («fire and fury»), την οποία ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί, αν συνεχίσει να απευθύνει απειλές προς τις ΗΠΑ.

«Θα αντιμετωπίσουν πυρ και μανία που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Είναι πολύ απειλητικός...και είπα πως θα αντιμετωπίσουν πυρ, μανία και ξεκάθαρη δύναμη που αυτός ο κόσμος δεν έχει δει ξανά στο παρελθόν» είπε σε δημοσιογράφους σε γκολφ κλαμπ στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου βρίσκεται για διακοπές, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Τραμπ προέβη στα εν λόγω σχόλια λίγες ώρες μετά από αναφορές πως η Πιονγκγιάνγκ έχει καταφέρει να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο που μπορεί να τοποθετηθεί στους πυραύλους της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, που επικαλείται αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η Βόρεια Κορέα έχει φτιάξει πυρηνική κεφαλή αρκετά μικρή για να μπορεί να τοποθετηθεί στους πυραύλους της, επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της για να καταστεί πλήρης πυρηνική δύναμη.

Αμερικανοί αναλυτές έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα στο πλαίσιο μιας εμπιστευτικής αναφοράς/ ανάλυσης, που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα από την Defense Intelligence Agency. Η αναφορά αυτή ακολουθεί μια προηγούμενη εκτίμηση, βάσει της οποίας τα πυρηνικά όπλα που έχει στην κατοχή της η Βόρεια Κορέα μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 60 (σημειώνεται πως κάποιοι ανεξάρτητοι αναλυτές θεωρούν πως είναι πολύ λιγότερα).

Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει σε σειρά δοκιμών πυρηνικών όπλων και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όμως η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση ενός πυρηνικού όπλου ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε πύραυλο, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS