Ξεκινούν τη Δευτέρα στην Ελβετία οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Ξεκινούν τη Δευτέρα στην Ελβετία οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας οι προετοιμασίες των αντιπροσωπειών εν όψει της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό από αύριο Δευτέρα. Στόχος, να προετοιμάσουν γραπτώς τις προτάσεις τους για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ώστε η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης να γίνει πάνω σε πιο συγκεκριμένη βάση.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι ανέλαβαν την ευθύνη να ετοιμάσουν από δύο έγγραφα με τις απόψεις τους για το πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια του κράτους και των πολιτών σε μια επανενωμένη Κύπρο, καθώς και για το μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής της λύσης.

Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση εισέρχεται από αύριο στη δεύτερη βδομάδα αποδεικνύει ότι στόχος όλων είναι να προκύψει συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά. Κι αυτό θα είναι, είτε η τελική λύση του Κυπριακού, είτε μια στρατηγική συμφωνία που θα περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια του προβλήματος προκειμένου σε ένα επόμενο στάδιο να ρυθμιστούν οριστικά και όλες οι εκκρεμότητες. Ένα από τα σενάρια που υπάρχουν είναι η τελική συμφωνία να κλείσει σε μια νέα διάσκεψη στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο, παραμονές της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ