Χάος στην κηδεία του Σουλεϊμάνί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές - Τουλάχιστον 35 νεκροί

Χάος στην κηδεία του Σουλεϊμάνί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές - Τουλάχιστον 35 νεκροί

Σε τραγωδία μετατράπηκε η κηδεία του υποστρατήγου Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν του Ιράκ, καθώς λόγω του μεγάλου πλήθους και του συνωστισμού, πολλοί ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον 35 νεκροί.

Tην είδηση μετέδωσε το βρετανικό Skynews, επικαλούμενο τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ατμόσφαιρα στην κηδεία του Ιρανού αξιωματικού, ο οποίος πλέον είναι «μάρτυρας» για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και τους σιίτες της περιοχής, είχε από νωρίς μετατραπεί σε αντιαμερικανικό συλλαλητήριο, όπου κυριαρχούσαν τα συνθήματα «θάνατος στην Αμερική».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σουλεϊμανί εξοντώθηκε με εντολή Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Ιανουαρίου 2020 στη Βαγδάτη. Ήταν ο άνθρωπος-«κλειδί» της Τεχεράνης στην διείσδυση του Ιράν, τόσο στο γειτονικό Ιράκ, όσο και στη Συρία και τον Λίβανο.

Από την ημέρα που εξοντώθηκε, η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί αντίποινα. Στις ιρανικές απειλές έχει ήδη απαντήσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «κλειδώσει» 55 στόχους εντός Ιράν, χωρίς να αποκλείονται ακόμα και χώροι πολιτιστικής αξίας.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ