Σουηδία:Η Κεντροαριστερά στην εξουσία -Aνέβηκαν τα ποσοστά της ακροδεξιάς

souhdia ekloges

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ ήδη απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ακροδεξιά, καθώς και οι Πράσινοι, αλλά και το Αριστερό Κόμμα -πιθανοί εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό- αντιτίθενται σε οποιαδήποτε συνεργασία με τους ακροδεξιούς, αντιμεταναστευτικούς Δημοκράτες της Σουηδίας.

Στις χθεσινές εκλογές, οι ακροδεξιοί τα πήγαν αρκετά καλά, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν ποσοστό 12,9% και 47 έδρες (στις εκλογές του 2010 είχαν λάβει 5,7%). Μάλιστα, ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκράτες της Σουηδίας, Γίμι Όκεσον, πανηγυρίζοντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε ότι το κόμμα του έγινε πλέον «ο κυρίαρχος του παιχνιδιού».

Από την άλλη, τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς συγκεντρώνουν το 43% των ψήφων και αναμένεται να καταλάβουν συνολικά 158 έδρες στη νέα Βουλή, έναντι 39,1% που πέτυχε ο συντηρητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού, Φρέντερικ Ράινφελντ.

Ωστόσο, για το σχηματισμό κυβέρνησης απόλυτης πλειοψηφίας απαιτούνται 175 έδρες, γεγονός που, όπως σχολιάζει το Reuters, καθιστά αρκετά δύσκολο το έργο της κεντροαριστεράς, η οποία θα πρέπει να αναζητήσει κι άλλο σύμμαχο, που θα της εξασφαλίσει μία ισχυρή κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ