Επιστροφή στην πολιτική μέσω Facebook

nikola sarkozi

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοινώνει μέσω του Facebook την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της χώρας του, διεκδικώντας κατ' αρχήν την προεδρία του κεντροδεξιού UMP. Μεθοδικά ο Νικολά Σαρκοζί προετοίμασε την επιστροφή του στην πολιτική ζωή, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα επικοινωνίας που παρέχει η τεχνολογία. Έτσι και ενώ οι πάντες περίμεναν την επίσημη ανακοίνωσή του στο αυριανό βραδινό τηλεοπτικό δελτίο, ο ίδιος έδωσε τέλος στο «σασπένς» χθες, με ένα εκτενές κείμενο στη σελίδα του στο Facebook.

Η ηγεσία του UMP είναι το εφαλτήριο για την προεδρία

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της πολιτικής μου οικογένειας» έγραψε. Δεν χρησιμοποίησε πουθενά το όνομα του κόμματος UMP, στοιχείο που πολλοί ερμηνεύουν με την βούλησή του για ριζική ανασυγκρότηση και αλλαγή ακόμα και του ονόματος του κόμματος. Η ηγεσία του UMP συνιστά επί τη ουσίας το εφαλτήριο για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Μια πρώτη αντίδραση ήλθε από τον Αλαίν Ζιπέ, ηγετικό στέλεχος και πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, που υπενθύμισε άμεσα, ότι οι πάντες, θα πρέπει να σεβασθούν την αρχή του κόμματος για τις «ανοιχτές προκριματικές εκλογές» προκειμένου να ορισθεί ο υποψήφιος της δεξιάς για την προεδρική εκλογή. Με άλλα λόγια, η προεδρία στο κόμμα, δεν σημαίνει αυτόματα και πράσινο φως για τις προεδρικές για τον Σαρκοζί.

Δύο στους τρεις Γάλλους δεν θέλουν να τον ξαναδούν στην προεδρία

Άλλωστε και η σφυγμομέτρηση της περασμένης Τετάρτης κατέγραψε ότι δύο στους τρεις Γάλλους δεν θέλουν να τον ξαναδούν στην ηγεσία της χώρας. Από την πλευρά της κυβέρνησης ουδέν σχόλιο διέρρευσε για την ώρα. Ορισμένοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι θα εξυπηρετούσε το κυβερνητικό έργο η επιστροφή του Σαρκοζί, καθώς οι προβολείς και τα μίντια θα άλλαζαν κατεύθυνση. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Σαρκοζί θα αποτελέσει έναν νέο κίνδυνο για την κυβερνητική πλειοψηφία, ίσως πάρουν έτσι τέλος και αψιμαχίες της κυβέρνησης με την αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πηγή: DW

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS