Τσίπρας και Μακρόν

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου επιχείρησε να εκμεταλλευθεί προπαγανδιστικά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας. Στη σχετική προπαγάνδα ελέχθη από κυβερνητικό παράγοντα ότι η πολιτική πορεία τους έχει πολλές ομοιότητες και μεταξύ αυτών το ότι εκμεταλλεύτηκαν την εκλογική καθίζηση των παραδοσιακών Κομμάτων εξουσίας της κεντροαριστεράς (Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Γαλλία– ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα) και της κεντροδεξιάς (Ρεπουμπλικανοί στη Γαλλία– Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα). Πρόκειται περί ανακρίβειας. Ο Μακρόν εκμεταλλεύτηκε την εξοντωτική δημοσιογραφική εκστρατεία σε βάρος του φαβορί των προεδρικών εκλογών, ηγέτη των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν και τη δικαστική περιπέτεια την οποία υπέστη.

Ο Φιγιόν διέπραξε πολλά λάθη, πολιτικά και επικοινωνιακά και έσβησε πολιτικά, όμως η Κεντροδεξιά στη Γαλλία, μετά τη μετεκλογική κρίση, ανασυντάσσεται, εκλέγει νέο πρόεδρο και συνεχίζει. Η καθίζηση του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμμα της Γαλλίας είναι γεγονός, λόγω της ανικανότητας που έδειξε ο αλήστου μνήμης ηγέτης του και προηγούμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και φαίνεται ότι για μακρύ χρονικό διάστημα θα φυτοζωεί. Στην Ελλάδα Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι εκμεταλλεύτηκε τα εγκληματικά λάθη και την ανικανότητα του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου και ανέβηκε στην εξουσία με μια τριτοκοσμικού τύπου εκστρατεία λαϊκισμού και δημαγωγίας. Το ΠΑΣΟΚ, όπως το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, φυτοζωεί, αφού επιχειρεί να ανακαινισθεί με παλιά και φθαρμένα υλικά.

Ο Μακρόν ήρθε στην Ελλάδα με πρόθεση να φανεί ότι επιθυμεί να την βοηθήσει να αρχίσει να ξεπερνάει την κρίση. Έφερε μαζί του δεκάδες Γάλλους επιχειρηματίες, για να δείξει ότι παρεμβαίνει για να προωθήσει επενδύσεις στη χώρα μας. Αλλά δεν αρκούν ούτε οι προθέσεις του Μακρόν, ούτε οι επιδιώξεις των Γάλλων επιχειρηματιών. Με τα μυαλά που έχουν τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν προχωράει καμία επένδυση. Απόδειξη το Ελληνικό και η Χαλκιδική.

Εκείνο που δεν θα πουν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές είναι οι διαφορές που έχουν οι περίπου συνομήλικοι Μακρόν και Τσίπρας – ο Γάλλος Πρόεδρος είναι τρία και κάτι χρόνια μικρότερος του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο Μακρόν, στις πρώτες εκατό ημέρες της προεδρικής του θητείας, έδειξε ότι όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την αριστερή ιδεολογία. Tο προεκλογικό του σύνθημα, ότι η ιδεολογία του είναι «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά» στην πράξη μοιάζει να γίνεται «ποτέ αριστερά, μάλλον δεξιά», όπως έγραψε πρόσφατα η Pauline Bock sτο έγκυρο βρετανικό πολιτικό περιοδικό Νew Statesman. Τα πρόσφατα νομοσχέδια, που κατέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος για την εκπαίδευση και για το εργασιακό, είναι προς τη φιλελεύθερη κατεύθυνση και προκαλούν την αντίδραση των συνδικάτων.

Η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου είναι υποχρεωμένη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, λόγω της πίεσης που της ασκούν η τρόϊκα και γενικότερα οι δανειστές της χώρας μας, αλλά, επαναλαμβάνω, αυτές δεν είναι στη λογική και στα ιδεολογικά πιστεύω του πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, λαϊκιστού, κρατικιστού, δημαγωγού και ανεύθυνου πολιτικού ηγέτου. Ο Αλ. Τσίπρας ζορίζεται να ενεργήσει ως οπαδός της φιλελεύθερης οικονομίας και αυτό «η αριστερή του συνείδηση» το ανέχεται, μόνο χάριν της εξουσίας. Είναι και αυτό μια «θυσία»....

Μια σημαντική όμως διαφορά του κ. Μακρόν από τον Αλ. Τσίπρα είναι πως αυτός στη ζωή του επέλεξε την αριστεία, ανεξάρτητα πως αρκετές φορές δεν την πέτυχε και φάνηκε ασταθής στις επιλογές των σπουδών του, μέχρι να κατασταλάξει. Σχολείο πήγε στο Ιησουιτικό Lycee la Providence, ένα από τα καλύτερα της Γαλλίας και στην τελευταία τάξη του Λυκείου στο Henri IV, που αποτελείται από αρίστους μαθητές έτοιμους να εισέλθουν στα elite πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Ο κ. Τσίπρας τον ίδιο καιρό ασχολιόταν με τον συνδικαλισμό και τις καταλήψεις....Ήθελε, τότε, να σώσει τη χώρα από τους καπιταλιστές και να την οδηγήσει σε ένα καθεστώς τύπου Κούβας ή Βενεζουέλας... -

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS