Χαμένοι στην παράφραση

Ως «προβοκατόρικη επίθεση» εξέλαβε ο Πρωθυπουργός τους πυροβολισμούς από καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ -κι αν ο χαρακτηρισμός εκφραζόταν από τα χείλη ενός απλού πολίτη, δεν θα υπήρχε θέμα συζητήσεως. Όμως, διατυπώθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον επί κεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος οφείλει να ζυγίζει τα λόγια του και εν πάση περιπτώσει να ομιλεί βάσει στοιχείων.

Ο «προβοκάτορας» -εάν οι λέξεις εξακολουθούν να διατηρούν το νόημά τους- ενεργεί κατόπιν εντολών τρίτων με σκοπό να προκαλέσει σύγχυση ή ακόμη και βίαιη αντίδραση. Θα είχε ενδιαφέρον, λοιπόν, να παρατεθούν από τον ένοικο του Μαξίμου τα στοιχεία: Ποιοι έδωσαν την εντολή να πατηθεί η σκανδάλη και τί επιδίωκαν.

Λίγες ώρες νωρίτερα κάποιοι αρειμάνιοι «επαναστάτες» μπούκαραν στο, κατά τεκμήριον, αφρούρητο Εφετείο Αθηνών, έκαναν την «παρέμβασή» τους –έτσι έχει βαφτίσει ο επαναστατικός λυρικός οίστρος το «ντου»- και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Παρανομία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και το αίτημα κάποιων για εφαρμογή της νομιμότητας ομοίως. Εντούτοις, το πρόβλημα δεν έγκειται τόσο στην ελλιπή έως ανύπαρκτη αστυνόμευση όσο στην αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών σε μία παράνομη πράξη ή -χειρότερα- στην εξιδανίκευσή της. Εκείνοι που επιμένουν να θεωρούν πως η λέξη είναι η ηχώ της σκέψης πιθανόν θα είναι χαμένοι στην παράφραση.

• του Φώτη Χρονόπουλου

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS