Ζητείται συνέπεια

Οποιοσδήποτε μη εμπαθής πολίτης έχει σίγουρα επαινέσει τους -ελάχιστους έστω- πολιτικούς που διακρίνονται για τη συνέπειά τους, είναι αμετακίνητοι ως προς τις θεμελιώδεις αρχές τους και απεχθάνονται την τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ο έπαινος αυτός ασφαλώς απευθύνεται και προς τους πολιτικούς με τις απόψεις των οποίων ο μη εμπαθής πολίτης διαφωνεί ριζικά.

Τα παραδείγματα της ασυνέπειας προσφέρονται πλουσιοπάροχα καθημερινώς. Θα σταθώ σε δύο των τελευταίων ημερών.

Πρώτο: το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μίαν αυστηρή ανακοίνωση κατά του πρεσβευτή της Ισπανίας στην Αθήνα με αφορμή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ο κ. Ενρίκε Βιγκέρας, με αφορμή τα συμβαίνοντα στην Καταλονία, παρέθεσε τα πασίγνωστα. Δηλαδή, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν καταδίκασε την απόφαση της Καταλονίας για απόσχιση, εν αντιθέσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πολιτική ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας εξέλαβε την παράθεση αυτή των γεγονότων ως «απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική» της χώρας μας.

Κατ’ αναλογίαν, δεν συνιστά ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας η ανάβαση του κ. Ιγκλέσιας των Podemos στην προεκλογική εξέδρα του νυν πρωθυπουργού; Προσωπικώς θεωρώ πως όχι.

Δεύτερο: κάποιοι, με αφορμή την απόφαση του διευθυντή ενός Δημοτικού Σχολείου να χρίσει σημαιοφόρο στην μαθητική παρέλαση έναν άλλον μετανάστη από αυτόν ο οποίος είχε κληρωθεί, εμφανίσθηκαν διαπρύσιοι κήρυκες της νομιμότητας. Είναι οι ίδιοι που, αν δεν συμμετείχαν, δεν καταδίκασαν κατά το παρελθόν την ακύρωση παρελάσεων και τα φάσκελα φερέλπιδων εφήβων επί δικαίους και αδίκους.

Εάν, λοιπόν, στα ελάσσονα θριαμβεύει η διγλωσσία, να περιμένουμε τα ίδια και χειρότερα όσον αφορά τα ουσιώδη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS