Δύο «γκολ» του Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ -γνωστός από την έως πρότινος θητεία του στον Παναθηναϊκό- το κεφάλαιο που επενδύει στις εκάστοτε συνεργασίες του είναι η ποδοσφαιρική αξία του και δη η δεινότητά του στο σκοράρισμα. Αναμένει, θεωρώ, η επένδυση αυτή να αποδώσει όχι ξηρούς καρπούς αλλά χρήμα· και η προσδοκία αυτή αποτελεί σκοπό, όχι «αυτοσκοπό».

Ο Μπεργκ ήδη είναι κάτοικος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Αμπού Ντάμπι, τον επισκέφθηκε ομοεθνής του δημοσιογράφος. Στη συνέντευξη των δύο Σουηδών ο ποδοσφαιριστής μίλησε για πολλά. Εν προκειμένω, νομίζω πως δύο απαντήσεις του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτον, έφυγε από την Ελλάδα, εν γένει από την Ευρώπη, γιατί τόσα χρήματα που εισπράττει στην Αραβική χερσόνησο δεν θα του προσφέρονταν στη Γηραιά ήπειρο. Υπάρχει, σε οποιονδήποτε επαγγελματικό τομέα, κάποιος που θα αρνιόταν τη βελτίωσή του και οικονομικά;

Δεύτερον, είπε πως ένας από τους λόγους για τους οποίους αποχαιρέτισε την Αθήνα είναι η Εφορία. Θεωρώ βέβαιο πως όσοι μετράμε τις ημέρες για να καταθέσουμε τη δεύτερη δόση από τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή τη δόση των ρυθμίσεων συμμεριζόμαστε τον καημό του, παρότι τα εισοδηματικά μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα.

Αν η Εφορία διώχνει τον Μπεργκ από την Ελλάδα, δεν διώχνει και τον όποιον επίδοξο κατά κυριολεξία επενδυτή; Ας μην ξεδιπλώνουν, λοιπόν, τα «επαναστατικά» φλάμπουρα κάποιοι που καταγγέλλουν τους ξένους «ανάλγητους» αποχωρούντες ή μη ερχόμενους επενδυτές την ίδια στιγμή που χειροκροτούν το ξεπούλημα, μπιρ παρά, των υποδομών της χώρας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS