Διακοπές στην Αθήνα

Με περισσή "αξιοπρέπεια" κατέβαλα την πρώτη εκ των τριών δόσεων του φόρου εισοδήματος και δη εγκαίρως, ελάχιστα λεπτά πριν από την εκπνοή της προθεσμίας - έτσι, για να βγάλω το άχτι μου. Επειδή η διαδικασία αυτή με κατέβαλε -εισαγωγή κάρτας, πληκτρολόγηση στοιχείων, κατάποση υπογλωσσίου, εξαγωγή κάρτας-, αποφάσισα να το ρίξω έξω, να αλλάξω παραστάσεις. Πώς; Αρχίζοντας τις "διακοπές" μου. Πού; Μα στην Αθήνα φυσικά. Και θα είμαι ένας παραθεριστής χαμογελαστός, όπως οι απλοί πολίτες τους οποίους συναντούν ανά πάσα στιγμή, βολτάροντας στο κλεινόν, οι ιθύνοντες.

Θα ανηφορίσω στον Ιερό Βράχο για να θαυμάσω εκ νέου το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και να αναμασήσω την υπερηφάνεια μου, επειδή γεννήθηκα στον τόπο όπου επινοήθηκε η Δημοκρατία.

Θα εγκύψω στα πρακτικά πρόσφατων συνεδριάσεων στο Κοινοβούλιο ώστε να διδαχθώ καλλιέπεια και διάρθρωση λόγου βάσει επιχειρημάτων.

Θα περάσω έξω από δυο - τρεις κλειστές πανεπιστημιακές σχολές προκειμένου να αντιληφθώ επακριβώς την έννοια του ασύλου.

Και κάποια ημέρα, λίγη ώρα πριν από το σούρουπο, θα περπατήσω στον λόφο των Νυμφών για να δω τον ήλιο να καταδύεται στον Σαρωνικό. Και δεν θα σκέφτομαι κάτι άλλο παρά μόνον αυτό. Ότι του χρόνου, πάλι στις "διακοπές" μου, θα πρέπει να έχω σιδερωμένο το μαντήλι μου για να κατευοδώσω το μνημόνιο σε τόπο αλαργινό.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS