Οι Έλληνες: Σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic για την Ελλάδα - Δείτε το πρώτο επεισόδιο

Οι Έλληνες αποτελούν έναν ιστορικό λαό που γεννήθηκε ανάμεσα στο λευκό του βράχου και το μπλε της θάλασσας.

Ο λαός εφεύρε τη δημοκρατία και τη λογική σκέψη, έγραψε θεατρικά έργα για να κατανοήσει τα βαθύτερα μονοπάτια της ψυχής και αποτύπωσε την τελειότητα της ανθρώπινης μορφής στον αθλητισμό και την τέχνη. Πολύ απλά, οι Έλληνες δημιούργησαν τον κόσμο μας. Σήμερα, βέβαια, η Ελλάδα φέρνει στο νου πολύ διαφορετικές εικόνες: αστική αναταραχή, οικονομική κρίση, πολιτική αστάθεια.

Αλλά, όπως η αρχαία ιστορία της επιβεβαιώνει, η σύγκρουση και η αβεβαιότητα συχνά αποτελούν πηγή και αφορμή για το μεγαλείο. Από το ξεκίνημά τους ως κυνηγοί σε σκληρά, δύσβατα τοπία μέχρι την επιβίωση στη χειρότερη κατάρρευση της ανθρώπινης ιστορίας ή την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που ο κόσμος γνώρισε ποτέ, οι Έλληνες όχι μόνο ξεπέρασαν τις απίστευτες δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο για τη σύγχρονη Δύση.

Στη σειρά του National Geographic The Greeks , ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ηθοποιοί, αθλητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες ξεκινούν μια πρωτοποριακή εξερεύνηση στο ταξίδι των αρχαίων Ελλήνων, όχι μόνο για να κατανοήσουν το παρελθόν τους, αλλά να ανακαλύψουν πώς η κληρονομιά των Ελλήνων φωτίζει το παρόν μας, και θα διαμορφώσει το μέλλον μας. Η ιστορία των Ελλήνων είναι η ιστορία όλων των ανθρώπων.

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο "Από Άνθρωποι των Σπηλαίων σε Βασιλιάδες"

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS