Στο Ηράκλειο υποδέχτηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη το Σαουδάραβα πρίγκηπα

saoudaravasilakleioready

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου υποδέχθηκε τον Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη γνωρίζεται με τον Πρίγκιπα από τον Φεβρουάριο, όταν επισκέφτηκε η ίδια τη Σαουδική Αραβία και τον προσκάλεσε στη χώρα μας για να δει τις ομορφιές της Ελλάδας.

Ο υψηλός προσκεκλημένος είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο και μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχει είναι και η αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας θα κάνει διακοπές στην Ελούντα και στο διάστημα αυτό θα ξεναγηθεί από την υπουργό Τουρισμού σε πολλά από τα όμορφα σημεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας και η σύζυγός του θα μείνουν για λόγους ασφαλείας στο σκάφος τους, ωστόσο, έχουν κάνει κράτηση 23 δωματίων στο ξενοδοχείο Blue Palace. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ξεναγηθεί στην Πλάκα, την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο.
Οι επενδυτικές κινήσεις που εξετάζει ο Σαουδάραβας

Σημειώνεται ότι ο άραβας πρίγκιπας, εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα καις την αγορά real estate και τουρισμού. Στις 22 Αυγούστου 2013 ο Αλ Ουαλίντ είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά, ενώ παράλληλα ΤΑΙΠΕΔ και Invest In Greece τού είχαν παρουσιάσει κατάλογο ακινήτων και ξενοδοχείων προς παραχώρηση – πώληση. Τότε δεν είχε υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά.

Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το twitter. Οπως είχαν καταγράψει τα ΝΕΑ βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 20,2 δισ. δολάρια. Έχει συμμετοχή σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία. Ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media της Μέσης Ανατολής.

Το 2013, ο πρίγκιπας μήνυσε το Forbes με το επιχείρημα ότι η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη από 20 δισ. δολάρια καθώς επίσης ότι σε άρθρο του για τον ίδιο εμπεριείχε πολλές ανακριβείς πληροφορίες. To Βloomberg υπολογίζει την περιουσία του στα 30,9 δισ. δολάρια. Στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη (ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 κι ένα Hawker Siddeley 125) καθώς και δύο σούπερ γιοτ. Το ένα είναι μήκους 85,9 μέτρων και άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να φθάσει στα δικά του: αρχικά ανήκε στον σαουδάραβα έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι κι αφού έκανε ένα κινηματογραφικό πέρασμα από την ταινία «Ποτέ μη λες ποτέ» του Τζέιμς Μποντ μεταπωλήθηκε στον σουλτάνο του Μπρουνέι, έπειτα στον Ντόναλντ Τραμπ κι όταν εκείνος χρεοκόπησε το πήρε ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ. Το δεύτερο, μήκους 173 μέτρων, το απέκτησε το 2010, έναντι 500 εκατ. δολαρίων και το ονόμασε «New Kingdom 5KR».

Πηγή:cretalive.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS