Κοριοί και ψύλλοι σε πολυκατοικίες

korioi-psiloi

Όλο και συχνότερα κρούσματα ύπαρξης κοριών και ψύλλων καταγράφονται σε πολυκατοικίες της Αθήνας, κυρίως στο κέντρο, όπως αναφέρουν στην «Καθημερινή» στελέχη ελεγκτικών υπηρεσιών και επαγγελματίες που ασχολούνται με την αποπαρασίτωση.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 30 ελέγχους τα τελευταία χρόνια, έπειτα από καταγγελίες, κυρίως από διαχειριστές πολυκατοικιών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες. Όπως παραδέχονται στελέχη της Περιφέρειας, υπό τις δεδομένες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας, δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. «Δύο είναι, κυρίως, οι παράγοντες που έχουν συμβάλει, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Αφενός οι κακές υγειονομικές συνθήκες στις οποίες διαβιούν πολλοί μετανάστες που μένουν στο κέντρο της Αθήνας, συχνά πολλά άτομα μέσα στο ίδιο διαμέρισμα. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε εκείνους που μαζεύουν πράγματα από τα σκουπίδια. Αφετέρου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πολλοί διαχειριστές έχουν, μεταξύ άλλων, περικόψει και τις ετήσιες δαπάνες απολύμανσης για τις πολυκατοικίες τους», σχολιάζει στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής.

Ενδεικτικά, παλαιότερη έκθεση της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αναφέρει ότι, «έπειτα από πολλές και διάφορες αυτοψίες (...), έχει διαπιστωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγγελιών που αφορούν ανθυγιεινές εστίες, με κύριο αίτημα την καταπολέμηση της ανάπτυξης εντόμων υγειονομικής σημασίας, αποτελεί πρόβλημα ως επί το πλείστον αληθές, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται τόσο από τους πολίτες όσο και τους ΕΔΥ για την παρουσία κοριών και ψύλλων συνήθως: α) σε εγκαταλελειμμένα κτίρια β) σε διαμερίσματα πολυκατοικιών όπου διαμένουν είτε πολλά άτομα σ' ένα διαμέρισμα με πλημμελείς συνθήκες υγιεινής (...) γ) σε πάρκα, πλατείες, δημόσιους χώρους (...) δ) ακόμα και σε σχολικά συγκροτήματα».

«Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα τέτοιας φύσεως σε όλη την Αττική. Το πρόβλημα είναι όντως αρκετά μεγάλο», σχολιάζει ο Ηλίας Τσιώλης, υπεύθυνος εταιρείας που ασχολείται με τη διαχείριση πολυκατοικιών.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ