"Καταργεί" 123 διαγνωστικές εξετάσεις ο ΕΟΠΥΥ

eoppy-ktirio

Στην «απενεργοποίηση» 123 κωδικών ισάριθμων διαγνωστικών εξετάσεων από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, μετά από συνεργασία ...
με ιατρικούς φορείς και συλλόγους.

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων και μετά από μελέτη του σχετικού καταλόγου κωδικοποίησης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους, ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι οι 123 απενεργοποιημένες διαγνωστικές εξετάσεις δεν θα αποζημιώνονται, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πραγματικό πρόβλημα αναφορικά με τις συγκεκριμένες εξετάσεις που καταργούνται διότι έχουν παρατηρηθεί τα εξής:

-Διπλές καταχωρήσεις της ίδιας εξέτασης
-Περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις
-Είναι παρωχημένες και δεν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ιατρική πράξη
-Περιλαμβάνονται στην ιατρική επίσκεψη, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δεν τιμολογούνται μεμονωμένα.

Η απόφαση του Οργανισμού στηρίχθηκε στο πόρισμα 5μελούς Επιτροπής, που συστάθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων - Κυτταρολόγων - Παθολογοανατόμων.

Επίσης, παρατηρήσεις και προτάσεις έγιναν και από επιστημονικές εταιρείες (Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών και Καρδιολόγων Ελλάδας, Ωτορινολαρρυγγολογική εταιρεία, Οφθαλμολογική εταιρεία, Ενδοκρινολογική εταιρεία, Νευρολογική εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας).

Δείτε ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS