Η νέα ηγεσία σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

aggelaraskoutroumanosprotietimo

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο επέλεξε με ομόφωνη απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων».


-Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος(δεξιά στη φωτό).
-Για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας(αριστερά στη φωτό).
-Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

"Θα προσπαθήσω να μιλήσω εμπράκτως"

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέφερε: «Φοβούμαι ότι δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Θα προσπαθήσω να μιλήσω εμπράκτως με πρώτες προτεραιότητες τη μείωση των αναβολών και τη δίκαιη κατανομή του δικαστικού έργου».

«Το πολίτευμα να μην υποστεί ανήκεστες βλάβες»

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νικόλαος Αγγελάρας ανέφερε: «Η επιλογή μου ως Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του αρχαιοτέρου Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σημαίνει κορυφαία ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του. Ο βηματισμός του γίνεται από σήμερα ιδιαίτερα ταχύς, συγχρόνως όμως, και ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την εφαρμογή από την πολιτεία, κατά την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, των αρχών της νομιμότητας και του κράτους Δικαίου. Γίνεται, τέλος, και ιδιαίτερα υπεύθυνος, προκειμένου το Δικαστήριο διατηρήσει το κύρος του στις συνειδήσεις των πολιτών και το πολίτευμα να μην υποστεί ανήκεστες βλάβες».


Παράλληλα προήχθησαν:


-Στο βαθμό των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.
-Στο βαθμό των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:


«Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ