Η ΕΣΑμεΑ ζητά να επιμηκυνθεί ο χρόνος φοίτησης για τα ΑμεΑ

amea

Αλλαγές στο χρόνο φοίτησης αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας έθεσε η ΕΣΑμεΑ. Συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία ζητάει την επιμήκυνση του χρόνου φοίτησης, δηλαδή για τους φοιτητές με αναπηρία ο χρόνος μετά την ολοκλήρωση της περιόδου κανονικής φοίτησης να προσαυξηθεί κατά οχτώ εξάμηνα, αντί 4 εξαμήνων όπως ισχύει. Η επιστολή αναφέρει: "Δυστυχώς και ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ ν.4009/2011 δεν προέβλεψε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη φοίτηση των φοιτητών με αναπηρία, παρόλο που η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε καταθέσει, και κατά τη συζήτηση αυτού του νόμου πλαισίου στη Βουλή, ένα πλαίσιο εμπεριστατωμένων προτάσεων για το σκοπό αυτό. Έστω και τώρα επιβάλλεται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για τη συμπλήρωση της ανωτέρω τροπολογίας με ρυθμίσεις ευνοϊκές για τους φοιτητές με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις!".

Aξίζει να σημειωθεί, ότι η ΕΣΑμεΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 στο υπουργείο Παιδείας για την ειδική εκπαίδευση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ