Η Αυστραλία προσλαμβάνει 20 νοσηλευτές από την Ελλάδα

nosokomeia-klines-2

Την πρόσληψη 20 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού από την Ελλάδα προβλέπει η συμφωνία με διάρκεια 3 χρόνια που υπέγραψε το ίδρυμα για τους ηλικιωμένους ομογενείς της Μελβούρνης "Φροντίδα", με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος της "Φροντίδας", Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δήλωσε στο ελληνικό πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού SBS ότι η συμφωνία υπογράφηκε μετά από επίμονες προσπάθειες 2 ετών, ενώ αφορά άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στην Αυστραλία με φοιτητική ή άλλου είδους προσωρινή βίζα.

Την χαρακτήρισε πρωτοποριακή, προσθέτοντας ότι άλλος οργανισμός στο χώρο των υπηρεσιών υγείας ή της φροντίδας ηλικιωμένων δεν έχει συνάψει παρόμοια συμφωνία.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχουν στην Αυστραλία ειδικευμένα άτομα ελληνικής καταγωγής που να θέλουν να εργαστούν στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι προσληφθούν στη "Φροντίδα" θα έχουν τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία για 4 χρόνια και κατόπιν να υποβάλλουν αίτηση μόνιμης εγκατάστασης.

"Το πρόβλημα μη δυνατότητας πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού που γνωρίζει την ελληνική γλώσσα είναι πάρα πολύ παλιό και έτσι όταν μπορέσουμε και φέρουμε 20 άτομα κάθε χρόνο, τουλάχιστον δεν λύνουμε το πρόβλημα, αλλά το καλυτερεύουμε κάπως", τόνισε και πρόσθεσε ότι αν, μετά την παρέλευση των τριών χρόνων, συνεχίζει να υπάρχει ανάγκη, η συμφωνία θα επεκταθεί.

Το ίδρυμα "Φροντίδα" απασχολεί 560 άτομα και εξυπηρετεί αυτή την περίοδο 400 τροφίμους στις εγκαταστάσεις του, ενώ παρέχει καθημερινά υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι σε 2.000 ηλικιωμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS