Σε ειδικά διαμορφωμένο κελλί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μαζιώτης

maziotisnewready

Την άδειά τους για μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη στον Κορυδαλλό, όπου μεταφέρθηκε με επιχείρηση αστραπή, έδωσαν οι θεράποντες ιατροί του στον Ευαγγελισμό.Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Μαζιώτης έφτασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι το επάγγελμα του είναι « επαναστάτης» στον 27ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να πάρει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.
Οι ειδικές δυνάμεις και η αντιτρομοκρατική επιφορτίστηκαν με τη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη η οποία ξεκίνησε στις 16:28 με πρώτο προορισμό το Εφετείο στη Λουκάρεως.
Ήδη ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκωθεί για κατόπτευση χώρου, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα έξω από τον Ευαγγελισμό.
Οι δρόμοι έμειναν κλειστοί στο Κολωνάκι και στον Ευαγγελισμό, από όπου θα πέρασαν  τα αυτοκίνητα για την μεταγωγή, ενώ πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ και η αντιτρομοκρατική σσυνόδευαν  την πομπή.

Η μεταγωγή στο Εφετείο έγινε  προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του Ν. Μαζιώτη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: «Επαναστάτης». Ο ανακριτής του έδωσε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30, μετά από αίτημα του συνηγόρου του Σπύρου Φυτράκη .
Ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη και παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο θα του δώσει το εξιτήριο και ο κρατούμενος θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Το πότε, θα εξαρτηθεί από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
Ο Νίκος Μαζιώτης, πέρα από την 25ετη κάθειρξη που αντιμετωπίζει μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» διώκεται για:
-απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
-παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ΄ εξακολούθηση
-οπλοχρησία κατ΄ εξακολούθηση
-παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών
-ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη
- εγκληματική οργάνωση
-υφαρπαγή ψεεδούς βεβαίωσης
-πλαστογραφία μετά χρήσεως
-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση
-εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ