Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στη Ρόδο

kokaini-rodos

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τετραμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στο νησί της Ρόδου.

Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, συγγενείς μεταξύ τους και ένας ημεδαπός ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, όπως αναφέρει το rodosreport.gr.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομη διαμονής στη χώρα, της αντίστασης και της οπλοκατοχής.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία που συλλέχθηκαν το τελευταίο δίμηνο κατά τη διάρκεια διερεύνησης της εγκληματικής της δράσης.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 28χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει κατά το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους στην οποία είχαν ενταθεί οι δυο ομοεθνείς συγγενείς του με σκοπό τη την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων (κοκαΐνης) σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, ο 28χρονος «αρχηγός» είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ οι δυο άλλοι Αλβανοί είχαν αναλάβει τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ως προς την εμπλοκή του 37χρονου ημεδαπού στο κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιήσει πενήντα (50) συναλλαγές αγοράς τουλάχιστον εβδομήντα (70) γραμμαρίων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.

Αναφορικά με τη σύλληψη των κατηγορουμένων, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Π'έμπτη (7.8.2014) το απόγευμα ακινητοποιήθηκε ο 37χρονος, μετά την έξοδο του από την κατοικία των Αλβανών στην πόλη της Ρόδου και βρέθηκε στην κατοχή του ένα φιξάκι κοκαΐνης που μόλις είχε αγοράσει.

Ακολούθως, ακινητοποιήθηκαν διαδοχικά έξω από την εν λόγω κατοικία οι τρεις Αλβανοί και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

- 152,4 γραμμάρια κοκαΐνης

- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

- στιλέτο με λάμα μήκους 12 εκατοστών

- 5 κινητά τηλέφωνα

- 805 ευρώ

- 4 κάρτες χρηματικών-τραπεζικών συναλλαγών

- σύνεργα νόθευσης και συσκευασίας της κοκαΐνης

Σημειώνεται ότι, ο 26χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον πρόεκυψε ότι μαζί με τον 22χρονο διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: rodosreport.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS