Ενώπιον του ανακριτή ο Νίκος Μαζιώτης

antitromokratiki-jeep

Ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται ο Νίκος Μαζιώτης, που κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να απολογηθεί για σειρά αδικημάτων που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά την πρόσφατη σύλληψή του.

Πριν λίγη ώρα, ο δικαστικός λειτουργός μετέβη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις ή να καταγράψει επίσημα την άρνηση του Νίκου Μαζιώτη να λογοδοτήσει για τη νέα δικογραφία.

Όπως εκτιμάται, ο Νίκος Μαζιώτης θα επιμείνει στην αρνητική στάση του έναντι της όλης ανακριτικής διαδικασίας, όπως συνέβη και το πρωί του Σαββάτου, όταν ο δικαστικός λειτουργός τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει την απολογία του. Εκεί ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας δεν θέλησε να απαντήσει στον ανακριτή ούτε το ονοματεπώνυμό του και είχε δηλώσει μόνο ότι είναι: «Επαναστάτης».

Τα αδικήματα για τα οποία καλείται να απολογηθεί ο Νίκος Μαζιώτης αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας- παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση- οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση- παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών- ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη- εγκληματική οργάνωση- υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης- πλαστογραφία μετά χρήσεως- διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση- εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ