Εκατοντάδες Τούρκοι επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki

Πόλος έλξης για τους Τούρκους αποτελεί το Μουσείο Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στην αυλή του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες, επωφελούμενοι και από την αργία της 30ης Αυγούστου (Γιορτή της Νίκης για την Τουρκία –ήττας του ελληνικού στρατού το 1922, στο Ντουμλούπιναρ) έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με το κουραζιερόπλοιο Aegean Paradise της τουρκικής εταιρείας Etstur. Η κρουαζιέρα τους ξεκίνησε πριν τρεις ημέρες από το Τσεσμέ και η Θεσσαλονίκη είναι ο τελευταίος τους σταθμός μετά τη Μύκονο και τον Πειραιά.

Περίπου 750 Τούρκοι, κυρίως από τη Σμύρνη και το Ντενιζλί και ελάχιστοι από την Κωνσταντινούπολη,επέλεξαν, να επισκεφτούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα κάνοντας μια κρουαζιέρα που τους κόστισε 300 ευρώ το άτομο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς ξεχύθηκε το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με τους τουριστικούς χάρτες στα χέρια, για να επισκεφτούν πρώτα τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια το Μουσείο Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ