Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA στο κρησφύγετο Μαζιώτη - Έρευνες σε Αττική και Φθιώτιδα

maziotispoiready

Σπιθαμή προς σπιθαμή ελέγχουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι για να μπορέσουν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν έχουν φέρει στο φως περαιτέρω ενοχοποιητικά στοιχεία, καθώς στο διαμέρισμα δεν έχουν βρεθεί ούτε όπλα ούτε εκρηκτικά.

Παρά τους αρχικούς φόβους της Αστυνομίας, ότι το σπίτι θα μπορούσε να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, οι αστυνομικοί μπήκαν το απόγευμα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, αλλά σε πρώτη φάση δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο. Ωστόσο, ερεύνησαν το χώρο για αποτυπώματα και DNA που ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν στις έρευνές τους.

Αλλωστε, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούσαν από την αρχή πως εφόσον το σπίτι χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετο των Μαζιώτη -Ρούπα και του ανήλικου παιδιού τους δύσκολα ο τρομοκράτης θα είχε κρύψει εκεί όπλα και εκρηκτικά.

Ερωτηματικό η κλειδωμένη αποθήκη

Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει η μικρή αποθήκη, μέσα στο διαμέρισμα , που ήταν κλειδωμένη και μάλιστα κανένα κλειδί από αυτά που είχε πάνω του ο Μαζιώτης όταν συνελήφθη, δεν ταιριάζει με την κλειδαριά. Την αποθήκη αυτή εξετάζουν με πολλή προσοχή οι συμμετέχοντες στην έρευνα, καθώς, ίσως μέσα σε αυτόν τον χώρο υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την δράση και τις ενέργειες του εγκεφάλου του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν εξονυχιστικά και την μεγάλη βιβλιοθήκη που υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα, κάνοντας κυριολεκτικά "φύλλο και φτερό" κάθε βιβλίο.

Έρευνες σε Αττική και Φθιώτιδα για τη γιάφκα Μαζιώτη και συνεργούς

Σε εξέλιξη σε διάφορα σπίτια, είναι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό της γιάφκας με οπλισμό που θεωρείται βέβαιο ότι διατηρούσε ο Μαζιώτης και η ομάδα του, καθώς και κάποιο γκαράζ με το ασημί HYUNDAI και άλλα οχήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, έρευνες γίνονται σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Φθιώτιδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην Φθιώτιδα, αλλά και σε πόλεις της Πελοποννήσου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στην Φθιώτιδα γίνεται σε σπίτι του 35χρονου φερόμενου ως συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα.

Πώς βρέθηκε το διαμέρισμα στο Μαρούσι

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αναγνώρισε τον άνθρωπο στον οποίο το είχε νοικιάσει και επικοινώνησε με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που αυτή τη στιγμή έχει αποκλείσει το κτίριο. Το κρησφύγετο δεν έχει ερευνηθεί ακόμη, καθώς πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, μήπως και ο τρομοκράτης είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά την είσοδο.

Οι έρευνες είχαν στραφεί εξ αρχής στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές, καθώς ο Μαζιώτης είχε πάνω του μια απόδειξη αγοράς μπλούζας από κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall, που είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Από τις κάμερες ασφαλείας του ΗΣΑΠ προέκυψε ότι ο καταζητούμενος επιβιβάστηκε σε συρμό στον σταθμό του Αμαρουσίου από τον οποίο κατέβηκε στην Ομόνοια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ