Έρευνες για γιάφκες , Ρούπα και συνεργούς σε Αττική και Φθιώτιδα

maziotisnewready

Η γιάφκα με τον οπλισμό, οι δύο υπαρχηγοί του Μαζιώτη, αλλά και η σύζυγός του, Πόλα Ρούπα, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και πάνοπλοι αστυνομικοί «χτενίζουν» Αττική, Φθιώτιδα και κεντρική Πελοπόννησο, σε έναν αγώνα δρόμου για να τελειώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες την ιστορία «Επαναστατικός Αγώνας».

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι, για να εντοπίσουν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα.

Σκοπός είναι να ταυτοποιηθούν, αν βρεθούν, νέα στοιχεία, που θα δείξουν ποιοι μπαινόβγαιναν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Μαρούσι και θα ανοίξουν νέα μονοπάτια στις έρευνες.

Σε πρώτο χρόνο, αυτό που έχει, όπως λένε, εξαιρετική σημασία, είναι να εντοπιστούν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν επιχειρησιακά αυτό που ο Μαζιώτης ετοίμαζε και να ανακόψουν οποιοδήποτε εγχείρημα της οργάνωσης μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.

Οι έφοδοι

Από το απόγευμα της Παρασκευής, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής με πάνοπλους αστυνομικούς κάνουν εφόδους σε:

- Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο πατρικό της Πόλας Ρούπα, όπου έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους και προσήγαγαν τη μητέρα και την αδερφή της 45χρονης καταζητούμενης.

- Φθιώτιδα, σε σπίτι που φέρεται να σχετίζεται με τον 35χρονο Γιώργο Π, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για την κλοπή αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

- Στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, προκειμένου να εντοπίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμέρισμα που ενδεχομένως κρύβει οπλισμό η οργάνωση.

- Σε Μαραθώνα και Γραμματικό, όπου φέρεται να υπήρχε σπίτι, μέσα στο οποίο κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα-«βόμβες» σε χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα.

- Σε πόλεις της Πελοποννήσου, που φέρεται να αποτελούσαν τα εφαλτήρια για τις ληστείες της οργάνωσης.

Οι συνεργοί

Οι δύο υπαρχηγοί της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται και για την Αντιτρομοκρατική ο εντοπισμός τους αποτελεί προτεραιότητα. Ο ένας είναι ο 35χρονος Γιώργος Π., ενώ ο δεύτερος ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας με λευκό ποινικό μητρώο και φυσιολογική ζωή.

Και τα δύο αυτά άτομα έπαιρναν μέρος σε ληστρικές επιδρομές τραπεζών για την ενίσχυση του ταμείου της οργάνωσης και η παρουσία τους έχει ταυτοποιηθεί.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει που έχει κρυφτεί η Πόλα Ρούπα με το 4χρονο παιδί τους καθώς λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του συζύγου της, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από την οικογενειακή κατοικία των βορείων προαστίων, σβήνοντας τα ίχνη της...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ