"Έξω από τα δόντια" τα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

arxiepiskopos kuprou¨"

"Χειμαρρώδης" ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε συνέντευξη του στο 24h.com.cy. Μίλησε για την οικονομική καταστροφή στη χώρα και "έδειξε" του υπάιτιους του κακού. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο κούρεμα και τις συνέπειες του αλλά και για το πολύ σημαντικό ζήτημα των επενδύσεων.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου:

Για τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής στην Κύπρο:

«Αυτή η κατάσταση δεν έπρεπε να δημιουργηθεί στην Κύπρο και φταίει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Φταίει ο κος Χριστόφιας και ο κος Δημητριάδης της Κεντρικής Τράπεζας και ο τσακωμός του κου Χριστόφια με τον πρώην διοικητή Αθανάσιο Ορφανίδη, αλλά και με τον ερχομό του κου Δημητριάδη οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και πιστεύω ότι το έκαναν ενσυνείδητα. Ήθελαν να καταστρέψουν την οικονομία αυτού του τόπου και δυστυχώς το πέτυχαν».

Για το νέο κούρεμα:

«Το έχω ακούσει και εγώ. Όταν ένας είναι ασθενής και είναι στο κρεβάτι του πόνου, δεν μπορούν να του κάνουν ένα τεστ να τον βάλουν πάνω στον ιμάντα να τρέχει για να δουν αν αντέχει η καρδιά του, θα πεθάνει. Δεν είναι μονόδρομος το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Κακώς κάναμε που ό, τι πει η Τρόικα εμείς δεχόμαστε. Κάπου πρέπει και να διαφωνούμε. Απειλή που εκσφενδονίζεται εκάστοτε ότι αν δεν συμμορφωθούμε δεν παίρνουμε την επόμενη δόση, πρέπει κάπου να σταματήσει».

Επενδύσεις:

«Η πρώτη μεγάλη επένδυση στην Πάφο θα γίνει από Ούγγρο επενδυτή και θα είναι ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, γραφεία και άλλα και όπως μου έχει πει ο επενδυτής, θα δημιουργηθούν γύρω στις 6.000 μόνιμες θέσεις εργασίας».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ