ΥΠΠΟ: Ελεγχοι του ΕΟΔΥ σε εργαζομένους στην Αρχαία Αγορά μετά από κρούσμα κορωνοϊού

ΥΠΠΟ: Ελεγχοι του ΕΟΔΥ σε εργαζομένους στην Αρχαία Αγορά μετά από κρούσμα κορωνοϊού

Ελεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, σύμφωνα με το ΥΠΠΟ.

Σήμερα το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δείγματα από 36 υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών. Η επιλογή έγινε με βάση τη στενή επαφή των υπαλλήλων με το επιβεβαιωμένο -από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου- κρούσμα, στον βαθμό που αυτό μπορούσε να εκτιμηθεί. Δείγματα ελήφθησαν επίσης και από άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η εξέταση των υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσία του γ.γ. Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, ακολουθώντας αυστηρά τη μεθοδολογία του ΕΟΔΥ.

Επίσης, σήμερα ολοκληρώνονται οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που επιβλέπονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (αρχαιολογικοί χώροι και γραφεία), ακολουθώντας πάντοτε τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι απολυμάνσεις άρχισαν χθες το πρωί. Επισημαίνεται ότι η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών από την αρχή της πανδημίας προβαίνει σε τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους της.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, 11 Αυγούστου, το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Οι ανοιχτοί χώροι λειτουργούν κανονικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS