Υπουργείο Πολιτισμού: Κανονικά θα λειτουργήσουν οι τουαλέτες στην Ακρόπολη

Υπουργείο Πολιτισμού: Κανονικά θα λειτουργήσουν οι τουαλέτες στην Ακρόπολη

Απάντηση στην Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων δίνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει πως οι τουαλέτες αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, το διήμερο 5 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τις εξαγγελίες των αρχαιοφυλάκων ότι θα προχωρήσουν στο κλείσιμό τους. Οι αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και ζητούν θέρμανση στα φυλάκια, προειδοποιώντας με στάση εργασίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του εξηγεί ότι η απουσία της θέρμανσης οφείλεται στην εκτέλεση έργων, τα οποία και ολοκληρώνονται άμεσα. «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, το διήμερο 5 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τα εξαγγελθέντα από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ)», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Όσον αφορά στην απουσία θέρμανσης σε τρία φυλάκια της Ακροπόλεως, η ΠΕΥΦΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι οφείλεται στην εκτέλεση των έργων αντικεραυνικής προστασίας και των έργων αποκατάστασης του συνόλου των ηλεκτρολογικών παραδόξων επί του Ιερού Βράχου, με την ύπαρξη των 175 ηλεκτρολογικών πινάκων και των εκατοντάδων μέτρων καλωδιώσεων. Οι εργασίες ολοκληρώνονται άμεσα και το ρεύμα θα επανασυνδεθεί στα φυλάκια», καταλήγει το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού έχει δοθεί εξάμηνη παράταση στις συμβάσεις 300 εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στις 300 συμβάσεις που ανανεώθηκαν για ένα εξάμηνο ακόμη βρίσκονται και αυτές 7 καθαριστριών της Ακρόπολης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι επομένως το αναγκαίο προσωπικό υπάρχει και αναφέρουν ότι το όλο πρόβλημα στο οποίο αναφέρονται περί μη έγκρισης της αμοιβής για το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας αφορά στο γεγονός ότι δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη σε ΦΕΚ οι υπερωρίες που πρόκειται να λάβουν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ