Ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια αποκαλύπτει το πόρισμα για τον Βαγγέλη

giakoumakis2 300

Ανατριχιαστικά είναι όλα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα των ελεγκτών της Γαλακτοκομικής Σχολής «ΔΗΜΗΤΡΑ» που ανέλαβαν τη διοικητική εξέταση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής σχολής», αποκάλυψε στον Ελεύθερο Τύπο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, καταγράφοντας μ' αυτόν τον τρόπο τα βασικά σημεία του πορίσματος.
Στο πόρισμα έχουν συμπεριληφθεί μαρτυρίες συμφοιτητών του που σοκάρουν και αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια την κόλαση που ζούσε ο Βαγγέλης.
Όπως αναφέρει, τον Μάρτιο του 2014, υπήρχε μια κλιμάκωση των επεισοδίων με αποκορύφωμα το περιστατικό, κατά το οποίο ο Βαγγέλης φέρεται να δέθηκε σε μια καρέκλα και να κλειδώθηκε σε ντουλάπα δωματίου.
Μάλιστα σύμφωνα με τις καταθέσεις των παιδιών, πολλές φορές τα βασανιστήριά του περιελάμβαναν, το κλείδωμά του στην ντουλάπα και την απαίτηση από τους «βασανιστές» του να κάνει το τζουκ μποξ.
«Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια ήταν τόσα πολλά που απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε τόσο καιρό», τονίζει στην εφημερίδα το ίδιο στέλεχος.
Όπως έγραψε νωρίτερα και το star.gr, άλλος συμφοιτητής του Βαγγέλη αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη και το κατέθεσε και στον εισαγγελέα, ότι η γνωστή ομάδα των Κρητικών είχε κυνηγήσει τον Βαγγέλη και ένας από αυτούς παραλίγο να τον στραγγαλίσει με έναν ιμάντα.
Καθηγήτρια του 20χρονου μάλιστα είχε προειδοποιήσει εδώ και 10 μήνες περίπου τη Σχολή για τα όσα συνέβαιναν και είχε επισημάνει την ψυχολογική επιβάρυνση του παιδιού.
Παρ' όλ' αυτά, η διεύθυνση της σχολής δεν έκανε απολύτως τίποτα. Το πόρισμα των ελεγκτών καίει τον διευθυντή Κώστα Μάντζαρη, την παραίτηση του οποίου ζήτησε και ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, Ε. Αποστόλου.
Ο ίδιος ο κ. Αποστόλου, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Alpha δήλωσε συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.
«Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να... αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά...», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ