Σκέψεις να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στις 8 Ιουνίου - Οι 4 άξονες του κυβερνητικού σχεδίου

Σκέψεις να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στις 8 Ιουνίου - Οι 4 άξονες του κυβερνητικού σχεδίου

Η σταδιακή αποκατάσταση των μεταφορών, του τουρισμού, και ειδικά το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία έχει τεθεί στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου που αναζητεί λύσεις ώστε να επανεκκινήσει ομαλά η οικονομία χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στην επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν την Τετάρτη πάντως χαρακτηρίστηκαν θετικές από την ελληνική κυβέρνηση η οποία διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, διεμήνυσε ότι «ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μάλιστα, «τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης». Όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως, δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες καθώς «το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό».

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, οι συσκέψεις και οι συζητήσεις είναι συνεχείς και εξετάζεται με λεπτομέρεια κάθε απόφαση πριν αυτή ανακοινωθεί με βάση πάντα την επιδημιολογική πορεία. Το κύριο ζήτημα που μένει να αποσαφηνιστεί είναι πότε θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα τουριστικά καταλύματα στην χώρα, αλλά και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι από την 1η Ιουνίου, ενώ όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Γιάννη Καντέλη στο iefimerida.gr χθες, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες στις 8 Ιουνίου θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων. Πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και την διατήρηση των νέων κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Η κυβέρνηση πάντως αναμένεται να λάβει και να ανακοινώσει το σχέδιο για τον τουρισμό την επόμενη εβδομάδα, το οποίο όπως ανέφερε χθες το ρεπορτάζ του iefimerida.gr θα κινείται σε τέσσερις άξονες: τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις μεταφορές, τις εργασιακές σχέσεις και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση επίσης είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε διακρατικές συμφωνίες, ώστε να έχουμε άμεση μεταφορά τουριστών από χώρες που έχουν μικρό αριθμό κρουσμάτων, όπως η χώρα μας. Το στίγμα για την επόμενη φάση στην οποία περνά η Ελλάδα είναι πιθανό να δώσει με μήνυμα του την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS