Χαϊδάρι: Το καρτέρι θανάτου, η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών

Χαϊδάρι: Το καρτέρι θανάτου, η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών

Σε μια λευκή μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που βγήκε από το ρεύμα της Ελευσίνας αφού πρώτα ενημερώθηκε από συνεργούς τους που πιθανότατα βρίσκονταν στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, επέβαιναν οι δράστες του μαφιόζικου χτυπήματος κατά του 49χρονου επιχειρηματία Δ. Μ. το πρωί της Τρίτης. 

Το θύμα ήταν Έλληνας ηλικίας 49 ετών και πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2016 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα σε γραφεία ιδιοκτησίας του, στην οδό Αθηνών 267.

Ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας καφέ, ενώ έχει ασχοληθεί και με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο άτυχος άνδρας μετά το πολύωρο χειρουργείο εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας πολλαπλά τραύματα, ωστόσο δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε.

Οι δράστες αφού πυροβόλησαν τον άνδρα  τραυματίζοντας τον βαριά σε κοιλιακή χώρα και θώρακα, ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν από το σημείο. Ο άνδρας συνήθιζε να κυκλοφορεί με τουλάχιστον τέσσερα άτομα προσωπική φρουρά, οι οποίοι ήταν και τα μόνα άτομα που γνώριζαν τον τόπο κατοικίας του. 

Κάμερες κλειστού κυκλώματος έχουν καταγράψει καρέ- καρέ την ένοπλη συμπλοκή με τους άνδρες της ασφάλειας να προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών.  Ο άνδρας είχε γίνει στόχος αγνώστων και το  Μάιο του 2016 όταν είχαν τοποθετήσει βόμβα σε γραφεία εταιρίας καφέ που διατηρεί επί της Λεωφόρου Αθηνών. 

Από όπλα αστυνομικών προέρχονται οι σφαίρες των 9χιλιοστών

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι σφαίρες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης προέρχονται από όπλα αστυνομικών. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στα κεντρικά της ασφάλειας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να καταθέσουν.

Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ήταν παρόντες στην δολοφονική επίθεση και μάλιστα ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των δραστών με το πιστόλι του. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνόδευε μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα και εξετάζεται αν αυτοί ήταν οι δύο αστυνομικοί.

Όπως υποστήριξαν στην κατάθεσή τους: «Γνωρίζαμε τον επιχειρηματία, από σύμπτωση βρεθήκαμε εκεί, όταν είδαμε να τον πυροβολούν, ένας από εμάς έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό». 

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, γίνονται έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης, με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας να κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Όπως έγινε γνωστό, το 2016 το θύμα της επίθεσης είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, όταν άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο ισόγειο γραφείων που διατηρούσε επί της λεωφόρου Αθηνών, όπου στεγαζόταν η εταιρεία καφέ που διατηρούσε.

Επιπλέον, το όνομά του κατά το παρελθόν υπήρξε χορηγός ποδοσφαιρικής ομάδας της επαρχίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του σε χαρτοπαικτικές λέσχες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS