Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε για τον Ρασπούτιν ο Αγγελής

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε για τον Ρασπούτιν ο Αγγελής

Στο ρόλο του περίφημου "Ρασπούτιν" αναφέρθηκε, σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή ο, επίσης, αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος επόπτευε και συντόνιζε τις έρευνες για την υπόθεση της Novartis επί τρεις μήνες. Το εν λόγω πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην κατάθεση του ως εκείνος που «όλοι τον φοβούνταν» και «ήταν σαν Θεό πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε τον περίφημο "Ρασπούτιν" ωστόσο παρέπεμψε σε πρόσωπα τα οποία τον γνωρίζουν όπως είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αγγελής φέρεται να επανέλαβε, πως η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου του είχε πεί ποιός είναι ο "Ρασπούτιν" ενώ το ζήτημα είχε γίνει και αντικείμενο συναντήσεων με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να ανέφερε «το ονομα του "Ρασπούτιν" το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου και η Μαρία Παπασπύρου».

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο κ.Αγγελής αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις "Ρασπούτιν", ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν την παρεμβαση "Ρασπούτιν" στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς,Ελένης Ράικου, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες της και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο κ.Αγγελής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, περιγράφοντας τα όσα υπέπεσαν στην αντίληψη του φέρεται να ανέφερε "φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια".

Υπενθυμίζεται ότι κ. Αγγελής με δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στην διερεύνηση της υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την όλη έκταση του δήθεν σκανδάλου που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της τότε αντιπολίτευσης. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis.

Ακόμη, απέδιδε τον κυρίαρχο ρόλο των κινήσεων του παρασκηνίου και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν», που κατά τους ισχυρισμούς του ήταν πολιτικό πρόσωπο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν και ανέφερε ότι το όνομά του το είχε αναφέρει η κυρία Δημητρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS