Times :Έλληνας εφοπλιστής θα πληρώσει την αμοιβή της Αμάλ Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

alamuddin 300

«Οι Έλληνες διασώθηκαν οικονομικά από την υπόλοιπη Ευρώπη», αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου και δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται η λαμπερή Αμάλ Κλούνεϊ για να πάρουν τις νομικές συμβουλές που τους είναι απαραίτητες, ώστε να διεκδικήσουν με επιτυχία τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.


Το δικηγορικό γραφείο του Geoffrey Robertson, με έδρα το κεντρικό Λονδίνο, κλήθηκε πριν τρεις μήνες από την τότε ελληνική κυβέρνηση να παράσχει νομικές συμβουλές προκειμένου η Ελλάδα να διεκδικήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που από τον 19ο αιώνα κοσμούν το Βρετανικό Μουσείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας πρώην αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στους Times, ότι Έλληνας εφοπλιστής που έχει τις δραστηριότητές του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, έχει αναλάβει εδώ και τρεις μήνες περίπου τα έξοδα του βρετανικού δικηγορικού γραφείου.

amal3
Ο Έλληνας, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού, που σύμφωνα με το δημοσίευμα εργάστηκε δίπλα στον πρώην υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος είχε προσκαλέσει την Αμάλ Κλούνεϊ και τους συνεργάτες της στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο ανώνυμος Έλληνας εφοπλιστής έχει αναλάβει εξολοκλήρου την αμοιβή της συζύγου του Τζωρτζ Κλούνεϊ και των συνεργατών της και όλοι οι λογαριασμοί του δικηγορικού γραφείου πηγαίνουν κατευθείαν στον ίδιο.

Η Αμάλ Κλούνεϊ έφθασε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, αμέσως μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της με τον Αμερικανό ηθοποιό στη Βενετία.

Ο πρώην αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε στην εφημερίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βρήκε την αμοιβή του λονδρέζικου δικηγορικού γραφείου «εξαιρετικά υπερβολική» ενώ όταν ο επικεφαλής του γραφείου, Geoffrey Robertson, ρωτήθηκε από την εφημερίδα για το θέμα, δήλωσε ότι η αμοιβή της δικηγορικής ομάδας θα επιβαρύνει μια «ομάδα φιλανθρώπων και σε καμία περίπτωση τον ελληνικό λαό».
Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα διεκδικεί εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο τα μετέφερε τον 19ο αιώνα ο λόρδος Έλγιν, που υπήρξε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην τότε οθωμανική αυτοκρατορία. Η Βρετανία έχει δηλώσει για την υπόθεση ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες σχετικά με την κατοχή των επίμαχων Μαρμάρων.

amalakropoli2 650

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο το δικηγορικό γραφείο της Αμάλ Κλούνεϊ πρόκειται να παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση μία γνωμοδότηση περίπου 300 σελίδων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού η 30η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να απαντήσει στο αίτημα της UNESCO για να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS