Μαχαίρια, όπλα και σφαίρες βρήκε η ΕΛΑΣ στα κτίρια της Αχαρνών

Μαχαίρια, όπλα και σφαίρες βρήκε η ΕΛΑΣ στα κτίρια της Αχαρνών

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που ελέγχθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ήταν και ένας Σύρος για τον οποίο - όπως αποκαλύφθηκε - εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης.

Από την επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016, βρέθηκαν επίσης μαχαίρια, δύο πιστόλια και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ:

Εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Στρώματα και κουβέρτες στο πάτωμα, αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες ήταν μερικά από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εσωτερικό των κτιρίων. Μάλιστα σε αυτά τα κτίρια ζούσαν και 98 παιδιά.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε στα υπό κατάληψη κτίρια.

To βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

  https://www.youtube.com/watch?v=pLzRPWzwXxw

Σφραγίστηκαν τα κτίρια από τον δήμο Αθηναίων

Η όλη επιχείρηση της εκκένωσης των κτιρίων διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια. Μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου ανέλαβαν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου. Μάλιστα αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκένωσης ξεκίνησε το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων του κτιρίου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

Εξάλλου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας «Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων» καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος των Αθηναίων, το κτίριο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ που εκκενώθηκε σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS