Τι αναφέρουν οι αρχές της Θάσου και του Παγγαίου για τα πρώτα κρούσματα σε τουρίστες

Τι αναφέρουν οι αρχές της Θάσου και του Παγγαίου για τα πρώτα κρούσματα σε τουρίστες

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες, απευθύνουν οι τοπικές αρχές στους δήμους Θάσου και Παγγαίου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε τουρίστες στις δύο περιοχές.

Ειδικότερα, τα τέσσερα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί της Θάσου τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ τα δύο κρούσματα στον δήμο Παγγαίου ήταν επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

«Ο δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ενημερώθηκε για την ύπαρξη εισαγόμενων επιβεβαιωμένων ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στη Νήσο Θάσο σήμερα (σ.σ. χθες). Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου Θάσου στην οποία προστίθεται πως «οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας».

«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου, διαβεβαιώνοντας πως «με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του ο δήμος Παγγαίου γνωστοποίησε πως «το Σάββατο 4-7-2020 ιχνηλατήθηκαν δύο ασυμπτωματικοί φορείς του Covid19 στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα με προορισμό τον δήμο Παγγαίου για ημερήσια εκδρομή, οι οποίοι επέστρεψαν στην χώρα προέλευσης τους». «Εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες της περιοχής μας για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου» προστίθετο στην ανακοίνωση.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και συμμετείχαν οι τέσσερις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην περιοχή, η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στο νησί της Θάσου έγινε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας από Σέρβους και Βούλγαρους τουρίστες.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες διοικητικές και υγειονομικές αρχές. «Η περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και ήταν επόμενο να υπάρξουν κάποια κρούσματα, παρά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες τόσο η Καβάλα όσο και η Θάσος δεν είχαν παρουσιάσει κανένα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει και να μας πανικοβάλει» ανέφερε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι με ψυχραιμία, με ετοιμότητα κι αν όλοι τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα. Ο καθένας μας αν τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας προστατεύει πρώτα την υγεία του και κατ’ επέκταση την υγεία των γύρω του. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις. Επιβάλλεται να μη βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους που υπάρχουν πολλά άτομα και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δηλαδή ηλικιωμένοι και συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα να φορούν μάσκες σε κλειστούς κυρίως χώρους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Στο μεταξύ με δηλώσεις του στην ΕΡΤ για τα δυο κρούσματα που μεταφέρθηκαν χθες με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας από το γκρούπ 80 Σέρβων τουριστών, ο δήμαρχος Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς είπε πως οι υπόλοιποι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο που διαμένουν καθώς το τουριστικό κατάλυμα που επιλέχθηκε να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο καραντίνας ακόμη δεν έχει υπογράψει σύμβαση. Σήμερα έχει συγκληθεί σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του ζεύγους.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, στη χώρα μας καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί πως 36 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Είκοσι από τα κρούσματα αυτά ήταν άτομα προερχόμενα από τη Σερβία, ενώ τα υπόλοιπα 16 κάτοικοι άλλων χωρών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS