Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τέταρτο κρούσμα μια 36χρονη που ταξίδεψε στην Ιταλία - Παραμένει σε απομόνωση

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τέταρτο κρούσμα μια 36χρονη που ταξίδεψε στην Ιταλία - Παραμένει σε απομόνωση

Ακόμη ένα κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για 36χρονη από την Αθήνα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας:

Ανακοινώνεται το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν".

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.


Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο οποίο φοιτούσε το παιδί της 38χρονης, από Θεσσαλονίκη.

Το κλείσιμο του σχολείου ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας ότι αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

«Για τα παιδιά είναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ' υπερβολήν το ότι κλείνουμε όλο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου για προληπτικούς λόγους.

Σχολεία ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους και στην Αττική και συγκεκριμένα τα: Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγειο «Ι.Μ. Καρράς».
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κοροναϊό».

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κοροναϊού.

Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ