Τέσσερις καρκινοπαθείς έμειναν χωρίς τις χημειοθεραπείες τους

Τέσσερις καρκινοπαθείς έμειναν χωρίς τις χημειοθεραπείες τους

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε μερίδα καρκινοπαθών που λαμβάνουν τη θεραπεία τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, καθώς από τη Δευτέρα το φάρμακό τους δεν είναι διαθέσιμο με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι θεραπείες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ηλεκτρονικού ιστοτόπου της Πάτρας thebest.gr, πρόκειται για 4 ασθενείς οι οποίοι χωρίς κάποια προηγούμενη, έγκαιρη ενημέρωση, πληροφορήθηκαν ξαφνικά ότι προκλήθηκε πρόβλημα με την προμήθεια του φαρμάκου κι έτσι η χορήγησή του θα πρέπει να αναβληθεί για περίπου μια εβδομάδα με 10 ημέρες.

Στο θέμα παρενέβη με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας η οποία επισημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαϊα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλθει στο ΠΓΝΠ, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο.

Από την πλευρά της η διοικήτρια του ΠΓΝΠ, Παναγούλα Μαμμή η οποία μίλησε στο thebest.gr εμφανίζεται καθησυχαστική και υποστηρίζει ότι, με βάση τις ενέργειες που έχουν γίνει, η έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου δεν θα ξεπεράσει τις 10 ημέρες. Όπως αναφέρει η κυρία Μαμμή το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά είναι πανελλαδικό, καθώς η εταιρεία που προμηθεύει το συγκεκριμένο φάρμακο είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο ότι ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα καθώς είναι δυσεύρετο στην ελληνική αγορά.

Πράγματι σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας παρατηρήθηκαν προβλήματα και ταλαιπωρία των ασθενών. Κάποια δε αναγκάστηκαν να το αντικαταστήσουν, μετά από σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού, με άλλο φάρμακο. Ωστόσο στο ΠΓΝΠ, όπως αναφέρει η διοικήτριά του, λόγω ενός καλού δικτύου που υπήρχε με ιδιωτικά φαρμακεία τα οποία είχαν το φάρμακο στις αποθήκες τους δεν είχαν υπάρξει κενά. Ωστόσο την περασμένη Παρασκευή η ελληνική εταιρία που κατάφερνε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρίσκει το σκεύασμα ενημέρωσε ότι πλέον δεν έχει άλλα αποθέματα.

«Έτσι τη Δευτέρα βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε τα φάρμακο για τους 4 ασθενείς μας που ήταν προγραμματισμένο να κάνουν τη θεραπεία τους. Με βάση την ενημέρωση που έχουμε εκτιμώ ότι σε μια εβδομάδα με 10 μέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε και πάλι το εν λόγω φάρμακο. Αυτές οι διακοπές στην θεραπεία των ασθενών συμβαίνουν κατά διαστήματα, το Καλοκαίρι κτλ. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά επιστημονικά δεν είναι τραγικό ή ολέθριο να υπάρξει μια τέτοια ολιγοήμερη αναβολή», σημειώνει η κυρία Μαμμή…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS