Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Σύψας εξηγεί γιατί το Πάσχα θα κρίνει πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας

Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Σύψας εξηγεί γιατί το Πάσχα θα κρίνει πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας

«Πηγαίνουμε προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πάμε καλά, συνεχίζουμε με καλή άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο».

Αυτό τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας περιγράφοντας την κατάσταση την οποία βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά την καμπύλη των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Εάν υπάρξει χαλάρωση, η καμπύλη θα ανέβει απότομα, έχω μια προαίσθηση ότι είμαστε σε καλό δρόμο με προϋπόθεση ότι κάνουμε το σωστό», συμπλήρωσε στον
ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα διαγράμματα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποτυπώνουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, αφού σε σύγκριση με άλλες χώρες η Ελλάδα έχει τον μικρότερο αριθμό τόσο κρουσμάτων, όσο και θυμάτων.

«Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος»
Ταυτόχρονα, ο κ. Σύψας επανέλαβε για μια ακόμη φορά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ότι «ο Απρίλιος παραμένει κρίσιμος» εκτιμώντας ότι «εάν πηγαίνουμε τόσο καλά θα αρχίσουμε τον Μάιο σιγά-σιγά σταδιακή άρση των περιορισμών όχι όμως απότομα».

Αναφορικά με το Πάσχα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «το φοβόμαστε. Αν δεν τα πάμε καλά στο Πάσχα, μπορεί να έχουμε ανάκαμψη του ιού και νέα μέτρα. Πρέπει να είμαστε όλοι μέσα το Πάσχα. Αν μαζευτούμε πολλοί μαζί, θα έχουμε διασπορά και σε δύο εβδομάδες θα έχουμε άνοδο των κρουσμάτων».

Ερωτηθείς για τις διακοπές, ο κ. Σύψας τόνισε πως «θα κάνουμε διακοπές, όχι όμως όπως πέρυσι αλλά με προσοχή και καλύτερους κανόνες υγιεινής». Για το φθινόπωρο, δε, σημείωσε ότι «το ευτύχημα είναι ότι μέχρι τότε θα έχουμε κάποιο καλύτερο φάρμακο και δεν θα αιφνιδιαστούμε και δεν εκτιμώ ότι θα πάρουμε αυτού του είδους τα δραματικά μέτρα όπως αυτά που πήραμε τώρα».

Τέλος, για το εμβόλιο εκτίμησε ότι δεν θα το έχουμε πριν από τις αρχές ή τα μέσα του 2021, «αλλά όταν το έχουμε η επιδημία θα εξαφανιστεί από τον πλανήτη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS