Σύψας: Ανησυχεί η Αττική και οι νέοι που νοσούν -Πιθανά νέα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Σύψας: Ανησυχεί η Αττική και οι νέοι που νοσούν -Πιθανά νέα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική, αλλά και των εισαγωγών σε ΜΕΘ, εξέφρασε ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έδωσε έμφαση στο γεγονός πως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και τις ΜΕΘ δεν είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, αλλά νεότερα άτομα, κάτι που προβληματίσει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα.

«Ανησυχητικά είναι τα σημάδια κυρίως στην Αττική που διπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Όπως επίσης είναι ανησυχητικό ένα μεγάλο ποσοστό διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση και δεν θα έχουμε περαιτέρω άνοδο», είπε αρχικά ο κ. Σύψας και συνέχισε:

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα πληθυσμού και η έξαρση της επιδημίας σχετίζεται με αυτό. Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αρκετά και ενδεχομένως να γίνουν λίγο πιο αυστηρά εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Το θέμα δεν είναι όμως να παίρνουμε καινούργια μέτρα, αλλά να τηρούνται τα υπάρχοντα. Και αυτό δεν γίνεται. Δεν τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, υπάρχει χαλαρότητα. Ισως στο τέλος της εβδομάδας πάμε σε νέα μέτρα αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS