Στους δρόμους οι φοιτητές με φόντο τις καταλήψεις και το Πολυτεχνείο

Στους δρόμους οι φοιτητές με φόντο τις καταλήψεις και το Πολυτεχνείο

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι φοιτητές, με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και το κλείσιμο της σχολής ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, αλλά και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές έχουν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τις προωθούμενες αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, φοιτητές έκλεισαν πολλές σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό πανεπιστήμιο.

Τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πορείας αναμένονται να είναι δρακόντεια καθώς οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να παρεισφρήσουν στην πορεία αντιεξουσιαστές προκειμένου να μετατρέψουν και πάλι το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.

Αύριο Παρασκευή ξεκινά ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία την Κυριακή κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS