Σε εξέλιξη από τα δυτικά το κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χαλάζι και σφοδρούς ανέμους - Πού υπάρχουν προβλήματα

Σε εξέλιξη από τα δυτικά το κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χαλάζι και σφοδρούς ανέμους - Πού υπάρχουν προβλήματα

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη οφείλεται σε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έχει εισέλθει στη χώρα μας από τα δυτικά και ήδη προκαλεί σημαντικά προβλήματα.


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου κυρίως στα δυτικά της χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη οφείλεται σε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έχει εισέλθει στη χώρα μας από τα δυτικά και ήδη προκαλεί σημαντικά προβλήματα.

Από το πρωί σε όλη τη χώρα επικρατούν έντονες νεφώσεις, ενώ σταδιακά εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές κυρίως στα δυτικά. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν στη Θεοδωριάνα Άρτας και στη Δερβίζιανα Ιωαννίνων. Γενικότερα, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Φόβος υπερχείλισης ποταμού στην Ήπειρο

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από το πρωί του Σαββάτου στην Ήπειρο. Σύμφωνα με το epirusgate.gr, ο ποταμός Καλαμάς και ο Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης.

Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

kerkira kakokairia

Διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα
Προβλήματα σημειώνονται και στην Κέρκυρα καθώς εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων παρατηρούνται συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, οι διακοπές ρεύματος οδηγούν αναπόφευκτα προβλήματα και στην υδροδότηση μεγάλων περιοχών του νησιού.

Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα
Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στο 1.40 μ. έχει ανεβεί η στάθμη του Πηνειού ποταμού στο Διαλεκτό Τρικάλων και η βροχή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη βρίσκονται σε επιφυλακή κατά μήκος του ποταμού έτσι ώστε να αποφευχθεί ο, ορατός, κίνδυνος υπερχείλισης. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων καθώς και ο Ληθαίος ποταμός αρχίζει να φουσκώνει επικίνδυνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ