Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

Πύρινος εφιάλτης για μία ακόμη φορά στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Λίγα λεπτά αργότερα, ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 17 οχήματα με 48 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα ΟΤΑ. Αυτή τη στιγμή, η φωτιά στη περιοχή Λιβίσι βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται σπίτια σε κοντινή απόσταση στο Λιβίσι, ωστόσο, πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν σπεύσει να απομακρυνθούν φοβούμενοι τα χειρότερα. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνεται παράλληλα με τα σπίτια και τα καμένα του Νέου Βουτζά.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι άνεμοι θα ενταθούν το ξημέρωμα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να περιοριστεί η ένταση της φωτιάς άμεσα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ, γεγονός που σε συνδυασμό με την απουσία εναέριων μέσων, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα τελευταία σπίτια της περιοχής στο Λιβίσι, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κατευθύνεται προς τον οικισμό, αλλά παράλληλα με τα σπίτια και τα καμένα του Βουτζά.

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες να κρατήσει το μέτωπο σε ασφαλή απόσταση από τα σπίτια, ωστόσο για λόγους πρόληψης, ενημέρωσε τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν κριθεί απαραίτητο και πάντα με γνώμονα την ασφάλειά τους, να αποχωρήσουν από τις οικίες τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Πυροσβεστικής πρόκειται για εμπρησμό. Με το πρώτο φως της ημέρας έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν εναέρια μέσα και να ενταχθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ