Σε δίκη παραπέμπονται 64 άτομα, κατηγορούμενα για το σκάνδαλο της Siemens

xristoforakossiemens 300

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι, δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη των μαύρων ταμείων της γερμανικής Siemens και των χρημάτων που έδινε για να επιλέγει στους διαγωνισμούς.
Οι κατηγορούμενοι, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, καλούνται να λογοδοτήσουν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε στην ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θεόδωρος Τσουκάτος, αλλά και 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις. Από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης απαλλάσσονται 80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι απ' αυτούς για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Ακόμη, το βούλευμα απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, τα παιδιά του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.

Τέλος, με το βούλευμα διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβάλντ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ